20 идеи за малка спалня

Feb/18/2021

20 идеи за малка спалня

20 идеи за малка спалня - най-добрите начини за декориране и обзавеждане на малка спалня

Търсите идеи за малка спалня? Нашите предложения за дизайн могат да превърнат всяко малко тясно пространство в практично решение. Намерете място за съхранение, съчетани в интересни схеми от интериорния дизайн. С нашите дизайнерски трикове превръщаме дори и най-скромната стая в удобна спалня. Интелигентното използване на мебели е ключът към многофункционалните пространства.


1. Създайте пространство около леглото

Персонализираните гардероби са най-ефективният начин да извлечете максимума от вашето място в спалнята. Изграждането на гардероби от двете страни на леглото помага да се създаде рамка, която да държи погледа на тази една стена. Това позволява на останалите стени да бъдат без препятствия, които да заемат ценно пространство. Вместо това използвайте останалите за картини или огледала.

2. Огледала

Удвоете усещането за малка спалня, като използвате отразяващи повърхности, за да създадете оптичната илюзия за непрекъснато пространство. Огледални гардероби, отразяващо лъскаво покритие за стена и огледални нощни шкафчета се използват в компактната спалня, за да направят пространството да се чувства по-голямо, отколкото е. Може би използването на трите е твърде поразително, не се страхувайте - същите принципи работят, като се използва само един от тези елементи. Помислете къде можете най-добре да монтирате отразяващи повърхности, когато проектирате оформлението на малката спалня.

3. Създайте илюзия за пространство с умно декориране

Боята е чудесно решение за толкова много проблеми с декорацията. Пръскането на цвят не само може незабавно да помогне за ободряване на пространството, което го кара да се чувства по-привлекателно. Може да се използва и по начин, който помага за борба с по-широки естетически проблеми, като например да направи малките пространства да се чувстват по-големи. Вземете например тази малка спалня, където комбинация от цветове е помогнала да се създаде граница и следователно е създала нова перспектива за стените. Своеобразна оптична илюзия.

4. Удвоете таблата си като място за съхранение

Ако мястото не достига, променете обичайния стил на таблата с такъв като този с междина площ за съхранение, където можете да поставите нещата си. Това означава, че можете да премахнете обемните нощни шкафчета, тъй като ще имате удобно място за съхранение. Може също и да инсталирате стенни лампи.

5. Вградете място за съхранение в неудобни пространства

Независимо дали вашата малка спалня има ниши или неудобни пространства, възползвайте се максимално от тях, като създадете интелигентни решения за съхранение. Архитектурната природа на нишите осигурява идеалното място за отворени рафтове, със шкафове по поръчка отдолу. Рафтовете са идеални за поставяне на книги и неща, които искате да имате на показ, докато шкафовете са идеални за по-големи нужди за съхранение, за да скриете предмети като допълнително спално бельо или кутии.

6. Удвоете тоалетката си

Никога преди не сме били толкова фокусирани в стените на домовете си, търсейки начини да използваме всяко пространство по алтернативни начини. Макар да не е идеално да работите или да имате компютъра си в спалнята, но може вашата тоалетка да се удвои като бюро за писане. Дори да е просто някъде, за да съберете спокойно мислите си и да напишете списъка си със задачи, струва си да поддържате повърхността чиста, вместо да я затрупвате с лосиони и отвари.

7. Повдигнете съхранението от пода

Окачването на шкаф за съхранение на стената, вместо да имате нощно шкафче, което седи на пода, незабавно ще освободи място и едно с падащо бюро ще ви осигури пространство да седнете и да направите грима си или да поставите сутрешното си кафе.

8. Използвайте цвят, който да повдига настроението Ви за да отворите пространството

Използването на повдигащ цвят, като слънчево жълто, може да помогне за ободряване на всяко малко пространство, просто имайте предвид начина, по който използвате цвета. Боядисването на яркия цвят до средата на височината на стаята ще ви помогне да закрепите цвета в долната половина на стаята. Завършете останалата част от картината в ярко бяло или подобно неутрално, за да поддържате външния вид ефирен и просторен.

Позволете на добавеното пръскане на цвят да определите тонална палитра за спално бельо, аксесоари и килими за пода, за да създадете сплотен вид.

9. Монтирайте осветлението на стената
Стенното осветление в малка спалня може да помогне за освобождаването на така необходимата повърхност. Използването на стената ви позволява перфектно да поставите осветлението, за да оголемите пространството.

10. Подобрете нещата с вертикално съхранение

Съхранението върху стълби е чудесен начин да усвоите пространството на стелажите, като същевременно имате гъвкавостта да ги премествате, когато искате и да променяте нещата наоколо. Тази идеално подхожда на това тясно пространство в спалнята, но също толкова лесно може да работи в банята или в малка всекидневна.

11. Купете си гардероб с плъзгаща врата

Нямате място за придвижване в спалнята си, но имате много дрехи, които се нуждаят от дом? Опитайте гардероб с плъзгаща се врата. Този гардероб се отличава с релса с пълна височина от едната страна, заедно с пет чекмеджета и гардероб с половин височина отгоре с подвижни рафтове.

12. Разменете леглото за разтегателен диван

Когато квадратурата е на първо място, опитайте да включите легло за стена вместо традиционен разтегателен диван. Отнема стандартен матрак, предлагащ по-голям комфорт, и може да се сгъне, за да изглежда като гардероб или шкаф, освобождавайки ценно подово пространство за бюро и стол.

Уверете се, че околните мебели са леки, така че лесно да могат да бъдат преместени, за да се настанят на падащо легло. Ако имате подходяща височина на тавана, разгледайте поръчкови опции, включващи зона за спане на повдигната платформа с гардероб или рафтове отдолу.

13. Поставете рафтове на нови височини

Както всяко малко пространство, ключът към успешната компактна спалня е да се създаде подходящо място за съхранение в рамките на функционално оформление. Често в малка стая за гости, няколко големи мебели ще създадат по-малко разхвърлян вид от няколко малки парчета.

Когато квадратурата е с премия, опитайте да включите плаващи рафтове или (ако бюджетът ви позволява) поръчково монтиране над леглото за рационализиран външен вид, който няма да компрометира вашето пространство.

14. Изберете тема за вашето малко пространство

Направете малката спалня да изглежда по-голяма, като изберете предимно бял външен вид и добавите  специфичен декоративен мотив като цветя и листа.

Комбинирайте неутрална настилка с бели стени, нежни цветя и минимални аксесоари за шикозна спалня, подобряваща живота. 

Залагайте на семпли мебели, а не тъмни и обемни, за предпочитане е металното легло и нощно шкафче в стил маса за кафе.

15. Използвайте симетрия във вашата малка спалня

Една семпла, идеално балансирана дизайнерска схема е идеална за малка спалня с две единични легла. Металните креватчета са добри в спестяването на пространство. Заложете на чисто бяло спално бельо и пастелни цветни вълнени одеяла с неутрално / шарено дуо от възглавници, за да завършите пъстрия дизайн. Поставете монтирани на стената лампи, за да освободите място на общото нощно шкафче.

16. Добавете луксозен и наситен цвят

Мислите си, че не можете да добавите цвят към малка спалня? Помислете отново! Тесните пространства са чудесни за експериментиране с цвят, текстура и дизайн.

Комбинирайте петролно сини и аква тонове, изберете пищни коприни и богати кадифета за покривала, възглавници и завеси. Но сред тези дълбоки, богати нюанси, задръжте малко бяло за тавани и дограми.

17. Създайте стена с функции

Бъдете смели с поразителен тапет и привличащи вниманието произведения на изкуството и превърнете една стена в основния фокус на малка спалня. Изберете ограничена цветова палитра с бяло спално бельо и мебели от дърво.

Придържайте се към предимно бяло спално бельо, така че външният вид да не е прекалено зает и въведете цвят, за да оживите схемата.

18. Използвайте многофункционални мебели

Когато пространството е на първо място, многофункционалните мебели се появяват. Потърсете мебели, които могат да се удвоят, като кутия за съхранение, която може да се използва в края на леглото като седалка, като същевременно действа и като идеалното място за допълнителни одеяла и слоеве, които да се изтеглят в определен момент. Запазването на допълнителното спално бельо извън полезрението помага да се създаде пространство без бъркотия, което допринася за това пространството да се чувства по-голямо.

19. Боядисайте в бяло

Декорирайте стени и тавани в бяло, за да отворите визуално малко пространство.

Нека цветните материи заемат централно място със смело покривало с червени шарки и възглавници, които контрастират с останалата част от стаята.

20. Повторете един и същи мотив

Дръжте декоративните елементи на малка стая облечени назад, като изберете един мотив - като сърцето - и заложите на него. Използвайте го в две или три форми, като произведения на изкуството, аксесоари и меки мебели, и в различни мащаби и сплотена, съдържаща се схема, която резултатите ще освободят пространството ви от бъркотия и объркване.

Ограничете цвета до аксесоарите и стаята ще бъде лесна за актуализиране, когато ви се прииска.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Спалня

Спалня

20 идеи за малка спалня

20 идеи за малка спалня

Идеи за малка спалня. Създайте пространство около леглото Идеи за малка спалня. Създайте пространство около леглото 2021-02-19T13:00:45+03:00 20 идеи за малка спалня

<p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><strong>20</strong>&nbsp;идеи за малка спалня - най-добрите начини за декориране и обзавеждане на малка спалня</span></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Търсите идеи за малка спалня? Нашите предложения за дизайн могат да превърнат всяко малко тясно пространство в практично решение. Намерете място за съхранение, съчетани в интересни схеми от интериорния дизайн. С нашите дизайнерски трикове превръщаме дори и най-скромната стая в удобна спалня. Интелигентното използване на мебели е ключът към многофункционалните пространства.</span></span></p> <p><br /><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">1. Създайте пространство около леглото</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><span style="font-size: 12pt;">Персонализираните гардероби са най-ефективният начин да извлечете максимума от вашето място в спалнята. Изграждането на гардероби от двете страни на леглото помага да се създаде рамка, която да държи погледа на тази една стена. Това позволява на останалите стени да бъдат без препятствия, които да заемат ценно пространство. Вместо това използвайте останалите за картини или огледала.</span> </span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/ideal-home-accent-bedroom-wallpaper-920x920.jpg" width="513" height="513" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">2. Огледала</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Удвоете усещането за малка спалня, като използвате отразяващи повърхности, за да създадете оптичната илюзия за непрекъснато пространство. Огледални гардероби, отразяващо лъскаво покритие за стена и огледални нощни шкафчета се използват в компактната спалня, за да направят пространството да се чувства по-голямо, отколкото е. Може би използването на трите е твърде поразително, не се страхувайте - същите принципи работят, като се използва само един от тези елементи. Помислете къде можете най-добре да монтирате отразяващи повърхности, когато проектирате оформлението на малката спалня.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/small-bedroom-with-mirrored-surfaces-920x920.jpg" width="520" height="520" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">3. Създайте илюзия за пространство с умно декориране</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Боята е чудесно решение за толкова много проблеми с декорацията. Пръскането на цвят не само може незабавно да помогне за ободряване на пространството, което го кара да се чувства по-привлекателно. Може да се използва и по начин, който помага за борба с по-широки естетически проблеми, като например да направи малките пространства да се чувстват по-големи. Вземете например тази малка спалня, където комбинация от цветове е помогнала да се създаде граница и следователно е създала нова перспектива за стените. Своеобразна оптична илюзия.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/scattered-stars-pink-and-white-organic-bed-linen.png" width="515" height="503" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">4. Удвоете таблата си като място за съхранение</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Ако мястото не достига, променете обичайния стил на таблата с такъв като този с междина площ за съхранение, където можете да поставите нещата си. Това означава, че можете да премахнете обемните нощни шкафчета, тъй като ще имате удобно място за съхранение. Може също и да инсталирате стенни лампи.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/headboard_storage-920x920.jpg" width="520" height="520" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">5. Вградете място за съхранение в неудобни пространства</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Независимо дали вашата малка спалня има ниши или неудобни пространства, възползвайте се максимално от тях, като създадете интелигентни решения за съхранение. Архитектурната природа на нишите осигурява идеалното място за отворени рафтове, със шкафове по поръчка отдолу. Рафтовете са идеални за поставяне на книги и неща, които искате да имате на показ, докато шкафовете са идеални за по-големи нужди за съхранение, за да скриете предмети като допълнително спално бельо или кутии.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/white-bedroom-with-alcove-shelving-920x920.jpg" width="522" height="522" /></span></p> <p><c-wiz jsrenderer="WFss9b" class="P6w8m BDJ8fb" aria-labelledby="c129" role="region" jsshadow="" jsdata="deferred-c130" data-p="%.@.]" jscontroller="pPThOe" jsaction="cVBjOb:R39vXe,IUcju,SJbMmc,SsILKe,jsOQJc,e5Ystc,AZZyxc;LHU2xc:Yihg0b,Wm5pEd;qDGYgb:zX13ie;yZ6OX:QUCxlc,RHer4;eLAnNe:yz7ijf;F5MSFd:twqeXd;UgEtGb:hQ7xdc,j0ySHf;qE2zJe:WOjgW;fBzasf:YoknPd;Qz4V0b:hQ7xdc;h5CHLc:RnmhLc;AwBmXe:OzU88,ZKzul;Q1tZlf:YEdRcb,BwbFIf;lUENBf:CK2cEd;" data-node-index="5;0" jsmodel="hc6Ubd"></c-wiz></p> <div class="dePhmb" jsaction="copy:zVnXqd,r8sht;" jsname="r5xl4"> <div class="eyKpYb" jscontroller="UmyLh" jsmodel="d6pv6c" data-language="bg" data-original-language="auto" data-result-index="0" jsaction="rcuQ6b:uniPq;agoMJf:uniPq;d3Xgce:uniPq;PAwimb:fO5Jj;YMDPBc:IPcVpf;zimBkd:psubsc,xEIEwf,vvaHqf,Mw7EEb,bfSYBe,xdbiQe,Omr8vc,aVxZJe;cJuFmb:inBH1e;ZpeCNe:B59DSc;bA9BVe:NTHvjd,G7JiR;yZ6OX:TWxCtb;EKmdBc:g1rTCe; dblclick:wgdrZd" jsdata="Rd7LAc;_;$71"> <div class="J0lOec"><span style="font-size: 14pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><strong><span class="VIiyi" jsaction="mouseup:BR6jm" jsname="jqKxS" lang="bg"><span jsaction="agoMJf:PFBcW;usxOmf:aWLT7;jhKsnd:P7O7bd,F8DmGf;Q4AGo:Gm7gYd,qAKMYb;uFUCPb:pvnm0e,pfE8Hb,PFBcW;f56efd:dJXsye;EnoYf:KNzws,ZJsZZ,JgVSJc;zdMJQc:cCQNKb,ZJsZZ,zchEXc;Ytrrj:JJDvdc;tNR8yc:GeFvjb;oFN6Ye:hij5Wb" jscontroller="Zl5N8" jsmodel="SsMkhd" jsname="txFAF" class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="auto" data-phrase-index="0" jsdata="uqLsIf;_;$72"><span jsaction="click:qtZ4nf,GFf3ac,tMZCfe; contextmenu:Nqw7Te,QP7LD; mouseout:Nqw7Te; mouseover:qtZ4nf,c2aHje" jsname="W297wb">6. Удвоете тоалетката си</span></span></span></strong></span></div> <div class="J0lOec"><span style="font-size: 14pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><strong><span class="VIiyi" jsaction="mouseup:BR6jm" jsname="jqKxS" lang="bg"><span jsaction="agoMJf:PFBcW;usxOmf:aWLT7;jhKsnd:P7O7bd,F8DmGf;Q4AGo:Gm7gYd,qAKMYb;uFUCPb:pvnm0e,pfE8Hb,PFBcW;f56efd:dJXsye;EnoYf:KNzws,ZJsZZ,JgVSJc;zdMJQc:cCQNKb,ZJsZZ,zchEXc;Ytrrj:JJDvdc;tNR8yc:GeFvjb;oFN6Ye:hij5Wb" jscontroller="Zl5N8" jsmodel="SsMkhd" jsname="txFAF" class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="auto" data-phrase-index="0" jsdata="uqLsIf;_;$72"><span jsaction="click:qtZ4nf,GFf3ac,tMZCfe; contextmenu:Nqw7Te,QP7LD; mouseout:Nqw7Te; mouseover:qtZ4nf,c2aHje" jsname="W297wb"></span></span></span></strong></span></div> <div class="J0lOec"> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Никога преди не сме били толкова фокусирани в стените на домовете си, търсейки начини да използваме всяко пространство по алтернативни начини. Макар да не е идеално да работите или да имате компютъра си в спалнята, но може вашата тоалетка да се удвои като бюро за писане. Дори да е просто някъде, за да съберете спокойно мислите си и да напишете списъка си със задачи, струва си да поддържате повърхността чиста, вместо да я затрупвате с лосиони и отвари.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/ideal-home-sept-19-bedroom_office-copy-920x920.jpg" width="520" height="520" /></span></p> <c-wiz jsrenderer="WFss9b" class="P6w8m BDJ8fb" aria-labelledby="c146" role="region" jsshadow="" jsdata="deferred-c147" data-p="%.@.]" jscontroller="pPThOe" jsaction="cVBjOb:R39vXe,IUcju,SJbMmc,SsILKe,jsOQJc,e5Ystc,AZZyxc;LHU2xc:Yihg0b,Wm5pEd;qDGYgb:zX13ie;yZ6OX:QUCxlc,RHer4;eLAnNe:yz7ijf;F5MSFd:twqeXd;UgEtGb:hQ7xdc,j0ySHf;qE2zJe:WOjgW;fBzasf:YoknPd;Qz4V0b:hQ7xdc;h5CHLc:RnmhLc;AwBmXe:OzU88,ZKzul;Q1tZlf:YEdRcb,BwbFIf;lUENBf:CK2cEd;" data-node-index="5;0" jsmodel="hc6Ubd"> <div class="dePhmb" jsaction="copy:zVnXqd,r8sht;" jsname="r5xl4"> <div class="eyKpYb" jscontroller="UmyLh" jsmodel="d6pv6c" data-language="bg" data-original-language="auto" data-result-index="0" jsaction="rcuQ6b:uniPq;agoMJf:uniPq;d3Xgce:uniPq;PAwimb:fO5Jj;YMDPBc:IPcVpf;zimBkd:psubsc,xEIEwf,vvaHqf,Mw7EEb,bfSYBe,xdbiQe,Omr8vc,aVxZJe;cJuFmb:inBH1e;ZpeCNe:B59DSc;bA9BVe:NTHvjd,G7JiR;yZ6OX:TWxCtb;EKmdBc:g1rTCe; dblclick:wgdrZd" jsdata="Rd7LAc;_;$77"> <div class="J0lOec"><span style="font-size: 14pt;"><strong><span class="VIiyi" jsaction="mouseup:BR6jm" jsname="jqKxS" lang="bg" style="font-family: georgia, palatino, serif;"><span jsaction="agoMJf:PFBcW;usxOmf:aWLT7;jhKsnd:P7O7bd,F8DmGf;Q4AGo:Gm7gYd,qAKMYb;uFUCPb:pvnm0e,pfE8Hb,PFBcW;f56efd:dJXsye;EnoYf:KNzws,ZJsZZ,JgVSJc;zdMJQc:cCQNKb,ZJsZZ,zchEXc;Ytrrj:JJDvdc;tNR8yc:GeFvjb;oFN6Ye:hij5Wb" jscontroller="Zl5N8" jsmodel="SsMkhd" jsname="txFAF" class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="auto" data-phrase-index="0" jsdata="uqLsIf;_;$78"><span jsaction="click:qtZ4nf,GFf3ac,tMZCfe; contextmenu:Nqw7Te,QP7LD; mouseout:Nqw7Te; mouseover:qtZ4nf,c2aHje" jsname="W297wb">7. Повдигнете съхранението от пода</span></span></span></strong></span></div> <div class="J0lOec"><span style="font-size: 14pt;"><strong><span class="VIiyi" jsaction="mouseup:BR6jm" jsname="jqKxS" lang="bg" style="font-family: georgia, palatino, serif;"><span jsaction="agoMJf:PFBcW;usxOmf:aWLT7;jhKsnd:P7O7bd,F8DmGf;Q4AGo:Gm7gYd,qAKMYb;uFUCPb:pvnm0e,pfE8Hb,PFBcW;f56efd:dJXsye;EnoYf:KNzws,ZJsZZ,JgVSJc;zdMJQc:cCQNKb,ZJsZZ,zchEXc;Ytrrj:JJDvdc;tNR8yc:GeFvjb;oFN6Ye:hij5Wb" jscontroller="Zl5N8" jsmodel="SsMkhd" jsname="txFAF" class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="auto" data-phrase-index="0" jsdata="uqLsIf;_;$78"><span jsaction="click:qtZ4nf,GFf3ac,tMZCfe; contextmenu:Nqw7Te,QP7LD; mouseout:Nqw7Te; mouseover:qtZ4nf,c2aHje" jsname="W297wb"></span></span></span></strong></span></div> <div class="J0lOec"> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Окачването на шкаф за съхранение на стената, вместо да имате нощно шкафче, което седи на пода, незабавно ще освободи място и едно с падащо бюро ще ви осигури пространство да седнете и да направите грима си или да поставите сутрешното си кафе.</span></p> </div> </div> </div> </c-wiz> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/bedroom_office_1-copy_292122371_527667202-920x920.jpg" width="521" height="521" /></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">8. Използвайте цвят, който да повдига настроението Ви за да отворите пространството</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Използването на повдигащ цвят, като слънчево жълто, може да помогне за ободряване на всяко малко пространство, просто имайте предвид начина, по който използвате цвета. Боядисването на яркия цвят до средата на височината на стаята ще ви помогне да закрепите цвета в долната половина на стаята. Завършете останалата част от картината в ярко бяло или подобно неутрално, за да поддържате външния вид ефирен и просторен.</span></p> <div class="dePhmb" jsaction="copy:zVnXqd,r8sht;" jsname="r5xl4"> <div class="eyKpYb" jscontroller="UmyLh" jsmodel="d6pv6c" data-language="bg" data-original-language="auto" data-result-index="0" jsaction="rcuQ6b:uniPq;agoMJf:uniPq;d3Xgce:uniPq;PAwimb:fO5Jj;YMDPBc:IPcVpf;zimBkd:psubsc,xEIEwf,vvaHqf,Mw7EEb,bfSYBe,xdbiQe,Omr8vc,aVxZJe;cJuFmb:inBH1e;ZpeCNe:B59DSc;bA9BVe:NTHvjd,G7JiR;yZ6OX:TWxCtb;EKmdBc:g1rTCe; dblclick:wgdrZd" jsdata="Rd7LAc;_;$71"> <div class="J0lOec"> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Позволете на добавеното пръскане на цвят да определите тонална палитра за спално бельо, аксесоари и килими за пода, за да създадете сплотен вид.</span></p> </div> </div> </div> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/yellow-bedroom-920x920.jpg" width="521" height="521" /></span></p> <c-wiz jsrenderer="WFss9b" class="P6w8m BDJ8fb BLojaf" aria-labelledby="c206" role="region" jsshadow="" jsdata="deferred-c207" data-p="%.@.]" jscontroller="pPThOe" jsaction="cVBjOb:R39vXe,IUcju,SJbMmc,SsILKe,jsOQJc,e5Ystc,AZZyxc;LHU2xc:Yihg0b,Wm5pEd;qDGYgb:zX13ie;yZ6OX:QUCxlc,RHer4;eLAnNe:yz7ijf;F5MSFd:twqeXd;UgEtGb:hQ7xdc,j0ySHf;qE2zJe:WOjgW;fBzasf:YoknPd;Qz4V0b:hQ7xdc;h5CHLc:RnmhLc;AwBmXe:OzU88,ZKzul;Q1tZlf:YEdRcb,BwbFIf;lUENBf:CK2cEd;" data-node-index="5;0" jsmodel="hc6Ubd"> <div class="dePhmb" jsaction="copy:zVnXqd,r8sht;" jsname="r5xl4"> <div class="eyKpYb" jscontroller="UmyLh" jsmodel="d6pv6c" data-language="bg" data-original-language="auto" data-result-index="0" jsaction="rcuQ6b:uniPq;agoMJf:uniPq;d3Xgce:uniPq;PAwimb:fO5Jj;YMDPBc:IPcVpf;zimBkd:psubsc,xEIEwf,vvaHqf,Mw7EEb,bfSYBe,xdbiQe,Omr8vc,aVxZJe;cJuFmb:inBH1e;ZpeCNe:B59DSc;bA9BVe:NTHvjd,G7JiR;yZ6OX:TWxCtb;EKmdBc:g1rTCe; dblclick:wgdrZd" jsdata="Rd7LAc;_;$95"> <div class="J0lOec"><span style="font-size: 14pt;"><strong><span class="VIiyi" jsaction="mouseup:BR6jm" jsname="jqKxS" lang="bg" style="font-family: georgia, palatino, serif;"><span jsaction="agoMJf:PFBcW;usxOmf:aWLT7;jhKsnd:P7O7bd,F8DmGf;Q4AGo:Gm7gYd,qAKMYb;uFUCPb:pvnm0e,pfE8Hb,PFBcW;f56efd:dJXsye;EnoYf:KNzws,ZJsZZ,JgVSJc;zdMJQc:cCQNKb,ZJsZZ,zchEXc;Ytrrj:JJDvdc;tNR8yc:GeFvjb;oFN6Ye:hij5Wb" jscontroller="Zl5N8" jsmodel="SsMkhd" jsname="txFAF" class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="auto" data-phrase-index="0" jsdata="uqLsIf;_;$96"><span jsaction="click:qtZ4nf,GFf3ac,tMZCfe; contextmenu:Nqw7Te,QP7LD; mouseout:Nqw7Te; mouseover:qtZ4nf,c2aHje" jsname="W297wb">9. Монтирайте осветлението на стената</span></span></span></strong></span></div> <div class="J0lOec"></div> <div class="J0lOec"><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Стенното осветление в малка спалня може да помогне за освобождаването на така необходимата повърхност. Използването на стената ви позволява перфектно да поставите осветлението, за да оголемите пространството.</span></div> </div> </div> </c-wiz></div> </div> </div> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/bedroom-lighting-920x920.jpg" width="520" height="520" /></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">10. Подобрете нещата с вертикално съхранение</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Съхранението върху стълби е чудесен начин да усвоите пространството на стелажите, като същевременно имате гъвкавостта да ги премествате, когато искате и да променяте нещата наоколо. Тази идеално подхожда на това тясно пространство в спалнята, но също толкова лесно може да работи в банята или в малка всекидневна.</span></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/dgssbrd207_37069791_151164341-920x920.jpg" width="522" height="522" /></span></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">11. Купете си гардероб с плъзгаща врата</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Нямате място за придвижване в спалнята си, но имате много дрехи, които се нуждаят от дом? Опитайте гардероб с плъзгаща се врата. Този гардероб се отличава с релса с пълна височина от едната страна, заедно с пет чекмеджета и гардероб с половин височина отгоре с подвижни рафтове.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/small-bedroom-ideas-sliding-wardrobe-920x920.jpg" width="520" height="520" /></span></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">12. Разменете леглото за разтегателен диван</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Когато квадратурата е на първо място, опитайте да включите легло за стена вместо традиционен разтегателен диван. Отнема стандартен матрак, предлагащ по-голям комфорт, и може да се сгъне, за да изглежда като гардероб или шкаф, освобождавайки ценно подово пространство за бюро и стол.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Уверете се, че околните мебели са леки, така че лесно да могат да бъдат преместени, за да се настанят на падащо легло. Ако имате подходяща височина на тавана, разгледайте поръчкови опции, включващи зона за спане на повдигната платформа с гардероб или рафтове отдолу.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/small-bedroom-day-bed.jpg" width="520" height="624" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">13. Поставете рафтове на нови височини</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Както всяко малко пространство, ключът към успешната компактна спалня е да се създаде подходящо място за съхранение в рамките на функционално оформление. Често в малка стая за гости, няколко големи мебели ще създадат по-малко разхвърлян вид от няколко малки парчета.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Когато квадратурата е с премия, опитайте да включите плаващи рафтове или (ако бюджетът ви позволява) поръчково монтиране над леглото за рационализиран външен вид, който няма да компрометира вашето пространство.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/small-bedroom-ideas-shelving-storage.jpg" width="519" height="623" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">14. Изберете тема за вашето малко пространство</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Направете малката спалня да изглежда по-голяма, като изберете предимно бял външен вид и добавите&nbsp; специфичен декоративен мотив като цветя и листа.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Комбинирайте неутрална настилка с бели стени, нежни цветя и минимални аксесоари за шикозна спалня, подобряваща живота.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Залагайте на семпли мебели, а не тъмни и обемни, за предпочитане е металното легло и нощно шкафче в стил маса за кафе.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/country-bedroom-with-trellis-wallpaper-920x920.jpg" width="520" height="520" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">15. Използвайте симетрия във вашата малка спалня</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Една семпла, идеално балансирана дизайнерска схема е идеална за малка спалня с две единични легла. Металните креватчета са добри в спестяването на пространство. Заложете на чисто бяло спално бельо и пастелни цветни вълнени одеяла с неутрално / шарено дуо от възглавници, за да завършите пъстрия дизайн. Поставете монтирани на стената лампи, за да освободите място на общото нощно шкафче.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/small-bedroom-ideas-white-twin-bedroom-with-brass-bedsteads-920x920.jpg" width="521" height="521" /></span></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">16. Добавете луксозен и наситен цвят</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Мислите си, че не можете да добавите цвят към малка спалня? Помислете отново! Тесните пространства са чудесни за експериментиране с цвят, текстура и дизайн.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Комбинирайте петролно сини и аква тонове, изберете пищни коприни и богати кадифета за покривала, възглавници и завеси. Но сред тези дълбоки, богати нюанси, задръжте малко бяло за тавани и дограми.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/blue-bedroom-920x920.jpg" width="519" height="519" /></span></p> <div class="dePhmb" jsaction="copy:zVnXqd,r8sht;" jsname="r5xl4"> <div class="eyKpYb" jscontroller="UmyLh" jsmodel="d6pv6c" data-language="bg" data-original-language="auto" data-result-index="0" jsaction="rcuQ6b:uniPq;agoMJf:uniPq;d3Xgce:uniPq;PAwimb:fO5Jj;YMDPBc:IPcVpf;zimBkd:psubsc,xEIEwf,vvaHqf,Mw7EEb,bfSYBe,xdbiQe,Omr8vc,aVxZJe;cJuFmb:inBH1e;ZpeCNe:B59DSc;bA9BVe:NTHvjd,G7JiR;yZ6OX:TWxCtb;EKmdBc:g1rTCe; dblclick:wgdrZd" jsdata="Rd7LAc;_;$156"> <div class="J0lOec"><span style="font-size: 14pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><strong><span class="VIiyi" jsaction="mouseup:BR6jm" jsname="jqKxS" lang="bg"><span jsaction="agoMJf:PFBcW;usxOmf:aWLT7;jhKsnd:P7O7bd,F8DmGf;Q4AGo:Gm7gYd,qAKMYb;uFUCPb:pvnm0e,pfE8Hb,PFBcW;f56efd:dJXsye;EnoYf:KNzws,ZJsZZ,JgVSJc;zdMJQc:cCQNKb,ZJsZZ,zchEXc;Ytrrj:JJDvdc;tNR8yc:GeFvjb;oFN6Ye:hij5Wb" jscontroller="Zl5N8" jsmodel="SsMkhd" jsname="txFAF" class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="auto" data-phrase-index="0" jsdata="uqLsIf;_;$157"><span jsaction="click:qtZ4nf,GFf3ac,tMZCfe; contextmenu:Nqw7Te,QP7LD; mouseout:Nqw7Te; mouseover:qtZ4nf,c2aHje" jsname="W297wb">17. Създайте стена с функции</span></span></span></strong></span></div> <div class="J0lOec"><span style="font-size: 14pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><strong><span class="VIiyi" jsaction="mouseup:BR6jm" jsname="jqKxS" lang="bg"><span jsaction="agoMJf:PFBcW;usxOmf:aWLT7;jhKsnd:P7O7bd,F8DmGf;Q4AGo:Gm7gYd,qAKMYb;uFUCPb:pvnm0e,pfE8Hb,PFBcW;f56efd:dJXsye;EnoYf:KNzws,ZJsZZ,JgVSJc;zdMJQc:cCQNKb,ZJsZZ,zchEXc;Ytrrj:JJDvdc;tNR8yc:GeFvjb;oFN6Ye:hij5Wb" jscontroller="Zl5N8" jsmodel="SsMkhd" jsname="txFAF" class="JLqJ4b ChMk0b" data-language-for-alternatives="bg" data-language-to-translate-into="auto" data-phrase-index="0" jsdata="uqLsIf;_;$157"><span jsaction="click:qtZ4nf,GFf3ac,tMZCfe; contextmenu:Nqw7Te,QP7LD; mouseout:Nqw7Te; mouseover:qtZ4nf,c2aHje" jsname="W297wb"></span></span></span></strong></span></div> <div class="J0lOec"> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Бъдете смели с поразителен тапет и привличащи вниманието произведения на изкуството и превърнете една стена в основния фокус на малка спалня. Изберете ограничена цветова палитра с бяло спално бельо и мебели от дърво.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Придържайте се към предимно бяло спално бельо, така че външният вид да не е прекалено зает и въведете цвят, за да оживите схемата.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/small-bedroom-ideas-country-bedroom-with-wood-effect-wallpaper.jpg" width="520" height="624" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">18. Използвайте многофункционални мебели</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">Когато пространството е на първо място, многофункционалните мебели се появяват. Потърсете мебели, които могат да се удвоят, като кутия за съхранение, която може да се използва в края на леглото като седалка, като същевременно действа и като идеалното място за допълнителни одеяла и слоеве, които да се изтеглят в определен момент. Запазването на допълнителното спално бельо извън полезрението помага да се създаде пространство без бъркотия, което допринася за това пространството да се чувства по-голямо.</span></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/bedroom-storage-920x920.jpg" width="521" height="521" /></span></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">19. Боядисайте в бяло</span></strong></span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Декорирайте стени и тавани в бяло, за да отворите визуално малко пространство.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;">Нека цветните материи заемат централно място със смело покривало с червени шарки и възглавници, които контрастират с останалата част от стаята.</span></p> <p><span style="font-family: georgia, palatino, serif; font-size: 12pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/ideal-home-white-bedroom-with-suspended-pendants-jason-ingram-920x920.jpg" width="521" height="521" /></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong><span style="font-family: georgia, palatino, serif;">20. Повторете един и същи мотив</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Дръжте декоративните елементи на малка стая облечени назад, като изберете един мотив - като сърцето - и заложите на него. Използвайте го в две или три форми, като произведения на изкуството, аксесоари и меки мебели, и в различни мащаби и сплотена, съдържаща се схема, която резултатите ще освободят пространството ви от бъркотия и объркване.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;">Ограничете цвета до аксесоарите и стаята ще бъде лесна за актуализиране, когато ви се прииска.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14682/files/image/small-bedroom-ideas-romantic-traditional-bedroom-with-hearts-920x920.jpg" width="520" height="520" /></span></p> <p><span style="font-size: 12pt; font-family: georgia, palatino, serif;"></span></p> </div> </div> </div> <p></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки